Gyümölcsprést választani nem olyan egyszerű, mint ahogyan az első látásra tűnik. Minden prés képes a facsarásra, de a folyamat, ami alapján a végeredményt megkapjuk, mindig eltérő. A különböző folyamatok, különböző munkalépcsőket jelentenek, a préselés különböző ideig tarthat aszerint, hogy gyümölcsről vagy zöldségről van szó.
Melyik gyümölcsprést fogom tudni a legjobban kihasználni?
A megfelelő facsaró kiválasztása mindig kompromisszummal jár. Arra kell törekedni, hogy olyan gépet válasszon, ami a leginkább megfelel az életmódjának, és amit jól ki tud majd használni.
Nem tud választani a különböző típusok között? Azért vagyunk, hogy segítsünk az igényeinek legjobban megfelelő készüléket megtalálni!
Mielőtt vásárolna egy gyümölcsprést, a következő kérdéseket tegye fel magának!
Mit fogok préselni?
A prések a levet leginkább zöldségekből és gyümölcsökből állítják elő. Ez akkor válik érdekessé ha egyszer leveles zöldségeket vagy apró bogyókat használ, amelyeket nem minden típusú facsaró képes feldolgozni. Például egy csigás és dual csigás facsarók alkalmasak búzafű és gyógynövények feldolgozására, de a gyümölcscentrifugák nem boldogulnak ezekkel valami jól. Nagyon fontos tudni, hogy leginkább mit fog facsarni és hogy mik az elvárások az étrendjével kapcsolatban.
Milyen típusú juicet szeretek?
A sűrű leveket szereti, amit az alacsony fordulatszámú hidegen sajtoló zöldség és gyümölcs préssel készíthet, vagy előnyben részesíti inkább a víz alapú leveket, amihez viszont a gyümölcscentrifugák alkalmazandók. Azt tervezi, hogy a centrifugális facsaróval elkészült levet azonnal elfogyasztja vagy az alacsony fordulatszámú présre van szüksége, amely lehetővé teszi az Ön számára, hogy kicsit tovább eltartsa a juicet? Meg tud barátkozni azzal a habbal, ami akkor keletkezik mikor a centrifugális facsarót használja?
Mennyi gyümölcsöt és zöldséget tudok felhasználni?
A centrifugális facsarók a zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségét tudják igen gyorsan feldolgozni alacsony léhozammal, míg az alacsony fordulatszámú facsarók lassabb,de sokkal nagyobb léhozammal dolgoznak. A lassúbb préselési eljárás által a juice minősége jobb lesz és maga a végeredmény egészségesebb is lesz. 30 perc alatt kb. 4 liter juice-t tud készíteni az egész családja számára.
Milyen gyakran fogom használni?
Minden zöldség és gyümölcsprést a használata után érdemes megtisztítani. Ez a művelet nem okoz problémát a kezdetekkor, de később nagy akadállyá válhat. Azt tanácsoljuk gondolja ezt át, mielőtt vásárol egyet. El kell döntenie hogy a praktikusságot vagy a teljesítményt helyezi előtérbe. A függőleges egycsigás facsarók tisztítása a legegyszerűbb, így aki nap mint nap szeretne frissen facsart levet inni, nekik az egy csigás gyümölcspréseket ajánljuk!
Mennyi pénzt ér az egészségem?
Megfelelő táplálkozás - gyógyszerek helyett
A gyümölcsprések széles skálája elérhető, de az áruk is széles spektrumon mozog. Például ott vannak azok az olcsó centrifugális facsarók, amik az áruházak polcain találhatóak, egyrészt nem hosszú életűek, másrészt a velük készült lé is igen szegényes. Ebből kifolyólag ez egy rövidtávú befektetés lenne. Olcsó facsaró készüléket használva általában nem is kapunk jó eredményt, ami azt eredményezheti, hogy fel is hagy az egésszel.
Ezért mi azt javasolnánk, spórolja meg pénzét.
A centrifugák a kezdőknek valók. A közép kategóriás préseket az egy csigások képviselik. Ár érték arányban az egycsigás prések a legjobbak. A léhozamuk sokkal nagyobb mint a centrifugáké, így ugyanabból a gyümölcs vagy zöldségmennyiségből több levet tud facsarni, ami hosszú távon kifizetődő! A legdrágább facsarók a Iker csigás prések, de ezekkel lehet a legjobb eredményt elérni. Ha esetleg azután is bizonytalan, hogy elolvasta az „Útmutató a zöldség és gyümölcsprés választáshoz”–t, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba, és mi mindent megteszünk, hogy segítsünk megtalálni az Ön számára legjobban megfelelő terméket. IDE KATTINTSON!